ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης» έλαβε γνώση της, από 30/1/2015, επιστολής του Δημάρχου Νέας Προποντίδας κου Καρρά Εμμανουήλ προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Καλλικράτειας και της Διευθύντριας του οικείου Δημοτικού Σχολείου, ως απάντηση στην αρχική, κοινή τους, ενημερωτική επιστολή για τα χρονίζοντα στεγαστικά προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου.
Εκφράζουμε την έκπληξή μας για την επιστολή του Δημάρχου, συναδέλφου μας σε αναστολή επαγγελματικής ιδιότητας λόγω των καθηκόντων του στην τοπική αυτοδιοίκηση, για το ύφος και τη διάθεση απαξίωσης συνολικά του εκπαιδευτικού κόσμου. Εμείς, διατηρώντας την επιστημονική μας υπόσταση και τον κοινωνικό μας ρόλο ως εκπαιδευτικοί, αλλά και το πολιτικό και συνδικαλιστικό μας κριτήριο, τον καλούμε δημοσίως να επανατοποθετηθεί στα όρια της απαιτούμενης ευπρέπειας που συνάδει με το θεσμό που εκπροσωπεί. Οφείλουμε, ωστόσο, να τον ενημερώσουμε για μια σειρά θεμάτων, ως πολιτικό και συνδικαλιστικό όργανο.
Η συναδέλφισσα κυρία Χατζηδημητριάδου, Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Καλλικράτειας, αποτελεί την εκπρόσωπό μας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Προποντίδας και ως εκ τούτου εκλαμβάνουμε, έως τη δημόσια απόσυρση της επιστολής του Δημάρχου, την επιθετική του επιστολή ως ευθεία προσβολή του Συλλογικού μας οργάνου. Δεν απεμπολούμε ούτε μια στιγμή το κοινό μετερίζι που μοιραζόμαστε και συνίσταται σε κοινωνική δράση, παιδευτική λειτουργία, αλληλεγγύη και επαγγελματική αξιοπρέπεια, θέσεις αδιαπράγματευτες για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από την κοινή επιστολή της εκπροσώπου μας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δ. Ν.Προποντίδας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποτελούν την αντίληψη συνάμα και του Συλλόγου που εκπροσωπούμε, καθώς και όλα όσα γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πως υφίστανται σε όλο το Νομό Χαλκιδικής. Σε αυτά τα προβλήματα και κυρίως στην επιδίωξη επίλυσής τους δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, ούτε να αμφιταλαντευτούμε προκειμένου να επικρατήσει ο εφησυχασμός και τελικά η διαιώνιση των ανοικτών ζητημάτων. Ως εκπαιδευτικοί, της τάξης γνωρίζουμε, μαζί με τους γονείς, τα προβλήματα καλύτερα από τους Δήμους που ασχολούνται παροδικά με αυτά
Εξάλλου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Δράσης που πρόσφατα υιοθέτησε ο Σύλλογός μας, ξεκινάμε συνολική πλήρη καταγραφή όλων των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του Νομού μας προκειμένου να θέσουμε πλέον αποφασιστικά κάθε υπεύθυνο προ των ευθυνών του. Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων και όχι η διεξαγωγή ενός πολιτικάντικου παιχνιδιού εντυπώσεων που δεν αρμόζει σε εμάς και εξάλλου μας είναι και ξένο.
Απόλυτη και ομόφωνη είναι η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο χαρακτηρισμό της επιστολής του Δημάρχου ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ, η πρόσκλησή του να επανορθώσει δημόσια, η δημοσιοποίηση της επιστολής μας στους ίδιους αποδέκτες και επιπρόσθετα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και τέλος, περιμένουμε τη συνεργασία των δημ. αρχών για την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας.

About Sechal Αριστοτέλης