«ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Κ. Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής,

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής ζητά άμεσα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, προκειμένου να εξεταστούν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί στη Δ/νση, προκειμένου να βελτιωθούν οι τοποθετήσεις τους.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο εκπαιδευτικοί να ταλαιπωρούνται καθημερινά, είτε με παράλογες διαθέσεις, είτε με μακρινές τοποθετήσεις, ενώ υπάρχουν κενά για βελτιώσεις σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Κι αυτό, γιατί πλήρωσαν το τίμημα της προτεραιοποίησης των κενών , καθώς όλα τα κενά έπρεπε να δοθούν από την αρχή προς δήλωση,  του κόφτη των προσλήψεων, του παράλογου «αυτόματου» συστήματος τοποθετήσεων αναπληρωτών/τριών και την απαξίωση του υπουργείου στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών/τριών μας.

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί η περιβόητη Β’ φάση προσλήψεων και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη πραγματοποίησης βελτιώσεων και τροποποίησης διαθέσεων, ΠΡΙΝ την καταχώρηση των διαθέσιμων κενών στο σύστημα, για τη δήλωση των αναπληρωτών/τριών Β’ φάσης.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας διαχωρισμός των αναπληρωτών/τριών από το δικαίωμα βελτίωσης θέσης. Είναι όλοι και όλες συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας, που καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης, με μία βαλίτσα στο χέρι για χρόνια και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα κι αντιμετώπιση.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι μαθητές μας, δεν είναι μόνο αριθμοί.